Skip to main content

Koukun tarina

Koukkukuljetus Oy:n yritysesittely

Lue lisää

40 vuotta kehitystä

Koukkukuljetus Oy on Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa vuonna 1982 perustettu ja toimiva kuljetus- ja konealan yritys. Toimintamme keskittyy pääasiassa Kokkolan satamaan ja suurteollisuusalueelle, missä asiakkainamme on sekä kansainvälisiä suuryrityksiä että pienempiä toimijoita. Palvelumme perustuu asiakaslähtöisyyteen.

Ydinosaamistamme ovat avaimet käteen-periaatteella toimitettavat laajat palvelukokonaisuudet, jotka voivat käsittää esimerkiksi tehdaspalveluita, kunnossapitopalveluita, maantiekuljetukset, varastoinnin sekä ahtauksen. Pitkän kokemuksen ja osaamisen ansiosta pystymme tuottamaan ratkaisuja, jotka lisäävät asiakkaan liiketoiminnan kustannustehokkuutta ja lisäarvoa. Käytössämme on peruskaluston lisäksi monipuolinen erikoiskalusto, jonka avulla reagoimme nopeasti, joustavasti sekä turvallisesti erilaisiin asiakastarpeisiin ja toimintaympäristön muutoksiin. Koukkukuljetus on kasvava, ja toimintaansa jatkuvasti kehittävä yritys, joka työllistää tällä hetkellä noin 80 henkilöä.

Vuonna 2016 teimme yritysjärjestelyitä Valtasiirto Oy:n kanssa ja olemme osa Valtasiirto konsernia. Konsernin muita yhtiöitä ovat KK-infra, Koukku Shipping Oy ja Valtavirta Oy. Valtasiirto on 1999 perustettu kuljetus ja konealan yritys joka hoitaa teollisuuden sisä- ja ulkologistiikkaa. Toimimme konsernin tasolla Kokkolan, Porin, Harjavallan sekä Siilinjärven teollisuuspuistoissa. Työllistämme 240 henkilöä ja liikevaihtomme on noin 30 milj. euroa.

Luotettavasti ja ammattitaitoisesti toteutetut tehdaspalvelut ovat olennainen osa suurteolli- suusalueen sujuvaa arkea. Koukkukuljetus tuntee asiakkaidensa prosessit, hallitsee erilaiset työskentelytavat ja tarvittaessa kehittää uusia ratkaisuja.

Tehdaspalveluihimme kuuluvat muun muassa raaka-ainekonttien purku, näytteidenotto, va- rastointi, raaka-ainesiirrot varastosta prosessiin, varastokirjanpito sekä varastokarttojen ylläpito. Teemme lisäksi sisäisiä raaka-ainesiirtoja tehdas-alueella, sekä hoidamme tehtaiden välisiä kuljetuksia niin suomessa kuin koko skandinavian alueella. Kauttamme onnistuu myös erinlaisten materiaalien pakkaus säkitys, kontitus ja ahtaus sekä huolintapalvelut.

Koukkukuljetuksen tarjoama varastohotelli on asiakkaalle helppo ja edullinen vaihtoehto lyhy- taikaiseen varastointiin. Asiakas saa meiltä myös joko kaluston tai henkilöstön tai molemmat hoi- tamaan esimerkiksi tavaroiden vastaanoton. Palvelumme skaalautuvat sen mukaan, tarvitseeko asiakas palvelun yksittäisen lavan siirtoon tai kokonaisen laivan lastauksen tai purkamisen.

Vuodesta 2015 alkaen olemme vastanneet myös Kokkolan suurteollisuusalueella sijaitsevan teol- lisuusjätealueen läjityksestä ja rakentamisesta.

Kaiken tekemisen lähtökohtana yhtiössämme on turvallisuus ja kustannustehokkuus, lisäksi toimintamme on ISO 9001,14001, 45001 laatujärjestelmien mukaisesti auditoitua.

Petteri Jukkola
Toimitusjohtaja
Koukkukuljetus Oy

Konsernin muut yhtiöt

Valtasiirto-konserniin kuuluvat

Yhteistyössä Viita-konserni